Monsters nemen in Kwa Vonza
22 feb. 2011
🇰🇪
vanuit Kenia
Zaterdag zijn de docenten vanuit Nederland hier naartoe gekomen. Op die dag hebben we wat gedronken bij Flavours(restaurantje) terwijl de docenten lunchten. ’s Avonds zijn we naar ‘Bavaria paradise’
geweest. Een restaurant met een duitse eigenaar. Daar hebben we lekker gegeten, het duurde alleen wel 3,5 uur voordat we het kregen. Het was een gezellige avond. Zondag heb ik voor de iedereen
inclusief de docenten gekookt met hulp van Mick en Adriaan. Gisteren Zijn de docenten met ons mee gegaan naar het lab. We hebben toen de gasautoclaaf getest. Die werkte goed. Verder hebben we een
aantal dingen onder de microscoop bekeken om de gramkleuring te testen. Waarvan onder andere mijn neusuitstrijkje (Het blijkt dat ik een steriele infectie heb in mn neus waarschijnlijk door het stof,
ik ben lekker aan het snotteren). Tussen de middag hebben we samen met de teammates en de docenten geluncht bij Neema (heel klein restaurantje). Chapati met beef stew. ’s Middags hadden we
vergadering waarin vele dingen helderder zijn geworden. Vandaag zijn we de hele dag weg geweest. We zijn monsters gaan nemen in Kwa Vonza. We moesten daarvoor eerst 3 kwartier met een taxi waarvan
het laatste stukje een soort van door de struiken rijden was. En daarna hebben we in totaal nog 3 tot 4 uur gelopen in de hitte. Lekker rood geworden dus. We hebben heel veel gezien. Het is ons
alleen niet gelukt om monsters te nemen bij families waar vorig jaar ook monsters van filters zijn genomen, wat het plan was. We hebben ze niet kunnen vinden. Wel hebben we monsters van een filter
van een ander gezin en van de Kwa Vonza put. Toen we terug kwamen op het lab hebben we eerst nog een omelet gegeten bij Neema (om 4 uur) met Tonny. Daarna hebben we de monsters ingezet op het lab en
de reinstrijken bekenen van mijn neus. Ik had prachtige Stafylokokken die grampositief waren zoals we hoopten. Dit betekend namelijk dat de gramkleuring eindelijk werkt! Morgen eerst om 8 uur met de
docenten mee naar een rondleiding in de plaatselijke gevangenis waar de gevangenen nog in gestreepte pakjes rondlopen aan een kogel. En daarna de docenten uitzwaaien en weer aan het werk op het lab.
22 feb. 2011, 21:02
Nou jullie zijn lekker bezig!
Kijk maar uit bij die gevangenen;-)
x
23 feb. 2011, 11:16
Hoi Rachel,
Wat leuk om zo van jouw reis getuige te zijn. Is vast een hele belevenis. Ik wens je heel veel plezier de komende tijd.
Liefs, Wilma.
26 feb. 2011, 21:46
hoi rachel ik heb je verhaal gelezen het is gaaf zeg rachel ik heb een papegaai gekocht een grijze roodstaart leuk he heel veel groetjes van bernadette wim william
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}